Op Brusselse Leest

‘Op Brusselse leest’ wil leerkrachten die door het bos soms de boeken niet meer zien een plek bieden waar ze inspirerend leesvoer kunnen vinden bij actuele en andere interessante thema’s.

Vertrekkend van een boek of een auteur verkennen we mogelijke thema’s die daarin voorkomen, en van daaruit weer andere boeken. We bieden geen leeslijstjes aan, maar geven wel links naar de talloze websites met leeslijstjes volgens leeftijd of thema.

Verwacht elke maand een kraakvers mandje aan diverse boekentips om het leesvuur in je leerlingen mee aan te wakkeren en mee aan de slag te gaan in de les. Je vindt telkens ook handige links naar de collecties van de Brusselse bibliotheken en naar andere websites.

Deze blog kwam tot stand in het kader van Leesrijk Brussel, een samenwerkingsproject tussen Brusselse scholen en bibliotheken, ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (Ondersteuning Bibliotheken in Brussel en het Onderwijscentrum Brussel).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.