Less is more: boeken zonder woorden!

Bij boeken zonder woorden denk je misschien al snel aan ‘Waar is Wally’ en andere zoekboeken. Maar er bestaan veel prachtige woordeloze boeken die veel meer zijn dan dat. Deze boeken hebben daarboven de kracht om heel wat kinderen aan te spreken die misschien niet even vlot meekunnen door een taalbarrière (ideaal voor OKAN-klasjes), dyslexie of andere obstakels.

Laat je fantasie de vrije loop want er zijn geen letters die je dicteren hoe het verhaal gaat! Ik zet alvast graag enkele toppers op een rijtje.

Een echt verhaal!

Net zoals boeken met woorden kunnen boeken zonder woorden ook een volledig verhaal vertellen. Je wordt van A tot Z meegenomen in een klassiek opgebouwd verhaal en dat zonder er ook maar één woord aan vuil te maken.

Enkele toppers:

BOEM, Leo Timmers

Kermis in de nacht, Gideon Sterer

Mollenstad, Torben Kuhlmann

Reis naar de maan, John Hare

Konijnentango, Daan Remmerts de Vries

Onze vakantie, Blexbolex (7+)

Geef je ogen de kost!

Soms kan een woordeloos boek je meenemen op een reis waar je sprakeloos van wordt. Een reis die je met je eigen fantasie kan opvullen. Er is geen rode draad maar misschien wel een rood touw dat uit de lucht komt gevallen…

We gaan op reis en nemen mee:

Kunstig verdwalen kan je in deze boeken:

Verstript!

Sommige prentenboeken zijn verborgen strips. Ze hebben dan misschien een harde kaft en de afmetingen van een prentenboek, stiekem willen ze toch prentjes in vakjes. Maar anders dan de klassieke strips hebben ook deze geen tekstballonnen:

En dan nu, geen woorden maar daden: op naar de bib of boekenwinkel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.