IJzige Young Adult tips ;)

Vorige winter kon je kon je nav de vernieuwde Boekenzoeker een aantal interessante
webinars volgen van Iedereen Leest met leestips per leeftijdsgroep.
Heel wat fijne ontdekkingen en dit vooral tijdens het webinar met leestips voor 14-18 jaar.

Zo ontdekte ik – net op tijd voor Gedichtendag – de Amstersterdams/Surinaamse dichteres Schiavone. Ze verrast met haar gebalde teksten en gedichten.

Maar ik las ook ‘De ijzige verloofde’ van Christelle Dabos. De ‘Spiegelpassante’ reeks had al een paar keer mijn aandacht getrokken door de mysterieuze cover(s): op elk van de drie boeken staat een akelig soort burcht (een Ark) die in de ruimte hangt of vanuit het niets oprijst.

Ophelia, het hoofdpersonnage, is de spiegelpassante: ze kan doorheen spiegels reizen. Ze is ook een ziener: aan de hand van oude voorwerpen kan zij de geschiedenis van deze items lezen. Door die gave wordt ze tegen haar zin uitgehuwelijkt aan Thorn, die lid is van een andere clan en ze moet met hem op een andere Ark (de ‘Pool’) gaan wonen heel ver van haar familie gaan wonen. Ze ontdekt ook dat op de Pool niemand te vertrouwen is en moet al heel snel haar mannetje staan tegenover haar schoonfamilie en andere vijanden.

‘De ijzige verloofde’ lees je in één ruk uit, echt heel spannend. Je verliest je in de verschillende werelden en je blijft tot het eind van het boek in spanning gehouden. Op naar nummer twee: ‘De vermisten van Maneschijn’!

Dyslexie of een andere leesstoornis? ‘De ijzige verloofde’ en ‘De vermisten van Maneschijn’ zijn ook verkrijgbaar als Daisy-luisterboek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.