Doodnormale dieren

De documentaire over onze natuur scheert hoge toppen. Het lijkt alsof we nu pas beseffen hoe boeiend onze natuur eigenlijk is. Maar waar is onze plaatselijke fauna en flora te vinden in boeken? Waar maken de olifant, de tijger en de flamingo plaats voor de mier, de ekster en het vliegend hert? We verzamelen enkele aanraders als je het eens niet over alomtegenwoordige katten, honden of beertjes wil lezen.

Een afspraakje in het bos

Van Sylvia Vanden Heede en Benjamin Leroy

Vleermuis had een afspraakje. Met een hert. Een vliegend hert. Alles stond klaar: het slaatje in de koelkast, de kaarsen op tafel. Toen werd er gebeld. Maar het was het hert niet. Het was een kever. Kon vleermuis hem nog opeten voor haar gast kwam? Of was het daarvoor al te laat?

Een heerlijk grappig boek over het misverstand dat ontstaat als je op date gaat met een ‘vliegend hert’. Ook de nevenpersonages zijn bijzondere dieren van bij ons: een ijsvogel, een kamsalamander, een reiger…

Een afspraakje in het bos in de Brusselse bibs

Echt boos is wel wat anders

Toon Tellegen en Marc Boutavant

In de verhalen van Toon Tellingen komt er soms misschien wel een olifant of een walvis voorbij maar meestaal staan heel gewone dieren centraal zoals de eekhoorn, de mier, de tor, de vuurpad… Ook in dit boek vol moderne dierenfabels zijn ze weer van de partij. Ze worden daarboven ook nog eens prachtig getekend door Marc Boutavant (bekend van ‘Stinkhond’). Hij won voor een eerder boekje met Toon Tellegen ‘Is er dan niemand boos’ het Gouden Pallet voor de illustraties.

Echt boos is wel wat anders in de Brusselse bibs.

Soortenschat

Geert-Jan Roebers en Pieter Fannes

Een unieke encyclopedie met fauna en flora die je gewoon in je eigen tuin kan tegenkomen! Een boek om mee op pad te trekken en waar je ook zelf nog heel wat van opsteekt. Daarenboven zorgen de ezelsbruggetjes ervoor dat je die wondere weetjes nooit meer vergeet. O ja, en ook nog eens met onwaarschijnlijk natuurgetrouwe tekeningen van Pieter Fannes die het boek naar een nieuw niveau tillen.

Soortenschat in de Brusselse bibs

Dier boek

Coco & June

Voor een origineel alfabet moet je in dit boek zijn. De ‘Z’ van zeedraak , ‘L’ van langsnuit zaaghaai en ‘D’ van dik dik. En wil je te weten komen wat een dik dik is? Ook daarvoor kan je in het boek terecht, want per dier staat er een bondige beschrijving.

Dier boek in de Brusselse bibs

Bladerbeesten

Yvonne Lacet

Kan jij een vos maken uit herfstbladeren? Of een miereneter? Yvonne Lacet toont op een eenvoudige en mooie manier welke dieren je kan puzzelen na een mooie herfstwandeling. Een mooi vormgegeven boek dat toont dat je het soms niet te ver moet gaan zoeken. Haal je neus uit de boeken en trek eropuit!

Bladerbeesten in de Brusselse bibs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.